Ens første fiskegrej

Hvis man som knægt skulle tidligt op om morgenen for at komme ud og fiske med ens helt nye fiskegrej, så havde man højst sandsynligt ikke fået så meget søvn aftenen inden. Det var måske ikke den første fisketur man skulle på, men nu havde man sit helt eget fiskegrej at gøre det med, og det gav bare lige lidt ekstra spænding. Hvis man så oven i købet skulle afsted sammen med ens far eller bedstefar var spændingen måske endnu større. Når så man endelig kom ind i bilen, eller på cyklen og skulle mod søen, var det næsten ikke til at bære længere, og man skulle bare skynde sig at have linen i vandet. Hvis man så endda fangede en fisk kunne man også komme hjem i det samme humør.

Behøver det nødvendigvis være godt fiskegrej?

Hvis du for eksempel har en dreng på 9 år, der ikke har andet i hovedet end at få fat i sit første stykke fiskegrej, behøver det ikke nødvendigvis være professionelt grej du giver ham. Han er ligeglad med hvor godt det er. Så længe det bare er et stykke fiskegrej der kan hive en fisk i land er han højst sandsynligt totalt ligeglad. I den alder er man glad hvis bare man kan få noget som de voksne altid har haft. Og så er der selvfølgelig praleretten, man automatisk får i skolen. Den er jo heller ikke at ringeagte.

Hvem betaler det første fiskegrej?

Det er ganske forskelligt hvem der betaler, når der er en vordende fisker der skal have sit første fiskegrej, og mange vil se muligheden for en god julegave. Andre mener at junior selv bør betale sit nye fiskegrej. Jo mere han har kæmpet for at få fat i hans ny fiskestang, jo gladere bliver han måske for den.